DELLY ZOO
AlLROUND GYM

(what the) FAQ

Ja ja er zijn heel wat vooroordelen die ook worden ingezet als excuus om maar niet fit te worden. Lees hieronder een paar van de klassiekers!

Ik moet eerst fitter worden om te beginnen met (bij jou te) trainen.

Ten eerste, als dat zo zou zijn, zou ik geen klanten hebben ;-) en ten tweede, waarom inefficiënt een beetje aanklooien bij een gym (waar je toch niet heen gaat uiteindelijk) terwijl je direct bij mij aan de slag kan en echt goed leert bewegen? Zonde van je tijd!

Waarom is de prijs zo hoog?

Bij ons betaal je niet voor een abonnement, maar voor een oplossing voor je onfitheid. Je kan namelijk wel een willekeurig goedkoop, langdurig abonnement afsluiten elders, maar dan ben je er natuurlijk nog niet. Zeker als je vervolgens nooit meer heen gaat na de standaard 2 maanden. En mocht je wel gaan (hoesee) maar niet weten wat je aan het doen bent (95%) en of dit past in je doelstelling of belastbaarheid, heb je ook weinig aan zo'n abonnement. En eehhhh weet je dat fitheid vooral van je voeding komt? Er zijn maar weinig gyms die daar kaas van hebben gegeten, laat staan je hierop kunnen begeleiden. Kortom, het kost wat, maar dan heb je ook echt wat! Hoe persoonlijker de begeleiding, hoe hoger de prijs! Dat vinden we allemaal logisch behalve als het om onze gezondheid gaat helaas.  

Lijk ik straks op een bootwerker?
Nee! Daarvoor moet je heel specifiek, vaak en zwaar trainen. extreem goed eten en wellicht nog wat verboden middelen inspuiten. De kans dat je dit per ongeluk doet zonder dat je het door hebt of er nog wat aan kan veranderen, is zeer klein.  

Ik heb last ergens van, kan ik wel meedoen?

Het klinkt misschien hard, maar waarschijnlijk heb je last van iets omdat je het nooit belast. We zijn gemaakt om te bewegen en daar zijn we anno 2017 niet zo goed meer in. Dat los je alleen op door je lichaam weer te leren gebruiken zoals het bedoeld is. Met mijn kennis en ervaring kan ik je binnen korte tijd, letterlijk en figuurlijk weer op de been krijgen, Uiteraard in overleg met de fysio of specialist. Maak gewoon even een afspraak voor een intake en dan ben, ook jij, binnen de kortste keren weer aan de bak. 

Moet ik aan de pilletjes, poedertjes en shakies?

Nee! Je moet gewoon goed eten en aanvullen wat je tekort komt. Komt goed! Ik leer je hoe het moet! 

Ik ga vast dood!
Jaaaaa! Niet echt natuurlijk, maar de lessen zijn altijd intensief, maar wel op eigen niveau. Je wordt namelijk niet fit als je steeds doet wat je al kan. Dus je grenzen opzoeken en verleggen is wel een dingetje bij ons. En aangezien je grens steeds verder ligt, voelt het alsof het nooit lichter wordt. Echt trainen moet je dan ook leren zeggen wij altijd. Daarna leer je zelfs van dit gevoel te houden en wil je nooit anders.

Hoe vaak per week moet ik "dood" gaan bij je?

Hangt natuurlijk van je doelstelling af en je tijd, maar ideaal is 3 x per week. Doe je een andere (hoofd) sport erbij dan kan je met 1 x per week af.  1 x per week los trainen bij mij raad ik af. Dan heb je namelijk elke week spierpijn en kom je nooit lekker in je technieken en flow. 

Moet ik mijn voeding aanpassen?
Waarschijnlijk wel maar het moet niet! Fit worden doe je namelijk vooral in de keuken en dan maakt het ook nog uit wat je er allemaal vooral NIET in stopt. Fit worden stelt andere eisen aan onze training en voeding dan gewoon gezond worden. Voor maximale fitheid wil je deze 2 pijlers ook optimaliseren en dan kom je er niet met de schijf van 5 en 30 minuten per dag "bewegen". Maar geen zorgen... Na de intake krijg je een persoonlijk trainings- en voedingsadvies, waar je huisgenoten ook blij van worden!   

Diek, Ik wil een sixpack?

Top! Moet je heel hard aan de bak met je training en voeding.... maar wellicht heb je al die bloed, zweet en tranen er allemaal niet voor over =) Beter maken we samen een realistisch fitheidsplan en dan vind je andere echte fitheidsdoelen vast veel belangrijker.

Kunnen kinderen krachttraining doen?

JA! Voordat we er gewichten op knallen, moet de techniek helemaal onder de knie zijn. (8-10 jaar) Daarna gaan we rustig aan belasten (kg toevoegen van 10-18 jaar). En daarna eventueel beproeven (gewichten gebruiken in een workout 12-18 jaar). Krachttraining is op jonge leeftijd een must gezien de ontwikkeling van de spieren en de botdichtheid, wat belangrijk is voor de rest van je leven. Krachttraining bij de jeugd ter ondersteuning van de hoofdsport (Rugby, Kickboxen, judo) Het heeft geen invloed op de lengtegroei. Het heeft een negatief imago gekregen door oa de topsportende oostblokjeugd. Maar topsport is in het algemeen niet gezond natuurlijk! 

Wat moet ik aan?

Alles waar je lekker vrij in kan bewegen is goed. Een goede sportBH is wel een must gezien ons gestuiter. Sportschoenen met niet teveel demping is ook ideaal, maar het hoeven geen binnenschoenen te zijn. We doen namelijk graag rondjes om de kerk. =)

Ben ik niet te oud?

Nee joh! Je bent nooit te oud om te leren en dan heb ik het niet over de hersenen. Het lichaam past zich altijd aan aan wat je ermee doet en wat je ervan vraagt. Ook met kunstknieën, kunstheupen en kunstgebitten.


Mis je nog een antwoord op je vraag, let me know! E-mailen
Map
Info